Zdá sa, že v Apple sa usilovne pracuje. Nástupca malého a relatívne lacného iPhone s označením SE by mal prísť o pár mesiacov. 

Podľa analytickej správy Digitimes, Apple pracuje na novom iPhone SE, ktorý by mal mať označenie iPhone SE 2. Tento produkt príde s mierne zmeneným dizajnom vrátane sklenej zadnej časti, čo umožní jeho bezdrôtové napájanie. Aby bola cena iPhone SE 2 čo najnižšia, pravdepodobne zostane zachovaný systém odomykania pomocou odtlačku prsta.

Okrem toho Apple pracuje na ďalších nových iPhonoch s plánovaným uvedením na jeseň. Mali by to byť dva telefóny iPhone s LCD displejmi s uhlopriečkami od 5,7 do 6,1 palcov – jeden väčší, druhý menší. Dva ďalšie telefóny iPhone by potom mali prísť s OLED displejmi s uhlopriečkami od 6 do 6,5 palcov. Každý s týchto modelov by mal mať bezdrôtové napájanie a 3D snímanie tváre.

Analytici tiež uvažujú o nasledovníkovi dizajnového smeru iPhone X, ktorý bol hlavne v Ázii prijatý menej pozitívne, ako sa očakávalo. Tiež je podstatné, kto bude dodávateľom OLED displejov pre nové iPhony. Zatiaľ je týmto dodávateľom Samsung.

Viac o predaji iPhone X

Odhady predaja iPhonu X sa opäť znižujú. Môže za to lacnejší iPhone, ktorý by mal prísť na jeseň

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.