Viac ako 90 % používateľov iPhone X sa páči dizajn bez použitia domovského tlačidla.

To je dobrá správa pre Apple, pretože od väčšiny modelov 2018 sa očakáva, že použijú podobný dizajnový formát. Aj napriek tomu existuje priestor na zlepšenie, nakoľko prieskum poukázal ja na niekoľko prvkov, ktoré sa až tak respondentom nepozdávali.

V prieskume spoločnosti Creative Strategies získalo ovládanie pomocou gest Swipe a Face ID spolu viac ako 90% hodnotenie spokojnosti. Integrácia týchto funkcií do zariadenia iPhone X umožnila spoločnosti Apple vyradiť tlačidlo Domov a poskytnúť zariadeniu takmer edge-to-edge displej.

Konštrukcia zariadenia si vyžadovala využitie výrezu v displeji, čo spočiatku prinieslo vlnu nevôle, ale nakoniec veľa ďalších spoločností tento prvok začalo využívať. Ďalší prieskum funkcií a vlastností sa zameral na celkoví dizajn, výkon, OLED panel, fotoaparát a výdrž batérie.

Prieskum spoločnosti Creative Strategies zistil veľmi vysokú spokojnosť s iPhone X, ktorá je na úrovni 85%.

Napriek tomu treba zdôrazniť, že prieskumu sa zúčastnila skupinu ľudí, ktorá vlastní iPhone X. To vynecháva všetkých ostatných, ktorí odmietli si kúpiť toto zariadenie, pretože sa im nepáčili niektoré prvky dizajnu a funkcií, prípadne ovládania.

Najnižšie hodnotenie dostal v prieskume hlasový asistent. Siri sa tak musí uspokojiť s iba 20 % spokojnosťou používateľov. Apple už tvrdo pracuje na odstránení problémov.

Sklenený chrbát zariadenia je takisto pozitívnym prvkom, ktorý si cení až 87 % respondentov a potvrdzujú dobrý pocit pri používaní zariadenia bez púzdra. To im prinieslo aj bezdrôtové nabíjanie, ktoré vyžaduje použitia skla na chrbáte zariadenia.

Režim Portrét priniesol 83% spokojnosť, zatiaľ čo portréty Selfies boli takmer na úrovni 65%. Apple iPhone X údajne čelí slabému dopytu, ale ako naznačuje prieskum nie je to kvôli dizajnu. Veľa používateľov vyjadruje nespokojnosť aj s cenou, ktorá sa pohybuje podľa verzie až do výšky 1300 €.

Pre tento rok má Apple prichystané modely, ktoré by mali využívať najmodernejšie funkcie, ale za prijateľnejšiu cenu.

zdroj: cultofmac

Prečítajte si aj:

Spoločnosť Huawei tvrdí, že vytvorila smartfón s výrezom v displeji dávno pred iPhone X

 

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.