Spoločnosť Huawei tvrdí, že vyvíjala smartfóny s výrezmi v displejoch roky predtým, ako sa na trh uviedol iPhone X.

Spoločnosť sa v konečnom dôsledku rozhodla, že také zariadenie neuvoľní, pretože v tom čase bola príliš opatrná a zvažovala každý krok oveľa konzervatívnejšie. Hlavne pre čínsky trh a spotrebiteľov je dôležitá symetria a harmónia v dizajne. Teraz, keď Apple a aj iné spoločnosti začali používať výrezy v displejoch, pozerá sa spoločnosť Huawei na tieto zaradenie už úplne inak.

Apple iPhone X so svojim výrezom si vyslúžil zo strany fanúšikov Androidu veľa posmeškov a ani skalní neboli úplne nadšení, keď bol prvýkrát iPhone X predstavený. Sedem mesiacom od predstavenia zariadenia s výrezom od Apple, sa tento trend objavuje aj pri veľkom počte Android zariadení.

Keď sa pozrieme na celkový vývoj smartfónov s výrezom, ktoré boli uvedené na trh, tak zistíme, že iPhone X nebol prvým zariadením, ktoré malo výrez v displeji. Štyri mesiace predtým sa predstavilo zariadenie otca Androidu ”, Andyho Rubina, s názvom Essential Phone. Aj napriek tomu spoločnosť Huawei tvrdí, že zariadenie s výrezom v displeji mala vo vývoji už pred tromi až štyrmi rokmi.

Huawei takticky prenechal uvedenie smartfónu s výrezom v displeji na iných výrobcov.

Spoločnosť Huawei teraz pracuje na tom, aby bola odvážnejšia a posúvala hranice. Tomu aj nasvedčuje nedávne predstavenie modelov P20 a Honor 10, ktoré sú originálne svojim farebným prevedením a nechýba im štýl.

zdroj: cultofmac

Prečítajte si aj:

Motorola Moto G6 oficiálne: Trojica smartfónov s atraktívnou výbavou

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.