Novinka posunie Apple kúsok pred konkurenciu.

O umelej inteligencii v spojení so spoločnosťou Apple je možné počuť len striedmo. Z vyjadrenia CEO spoločnosti, Tima Cooka vieme, že na vlastnom riešení umelej inteligencie do smartfónov sa už pracuje. Rovnako však nedávno vyšla informácia, že americká spoločnosť má diskutovať s Googlom, aby zapojili AI nástroje od Googlu aj do ekosystému spoločnosti. Zatiaľ nič nie je potvrdené, no môže sa stať, že by práve Apple aj Google spolupracovali.

Len teraz však unikla informácia o akomsi AI App Store, ktorý by mal prísť na verejnosť už o pár týždňov. Konferencia WWDC 2024 sa blíži a zdá sa, že bude nabitá novinkami. Apple má totiž podľa posledných informácií pracovať na obchode AI aplikácií, pričom by využil aj služby od iných spoločností.

Apple ako líder v oblasti ponuky platforiem

Už takmer od začiatku pôsobenia spoločnosti Apple na trhu je možné sledovať, ako pracuje na viacerých platformách. Dobrým príkladom je aj služba iTunes, ktorá sa stala skutočne populárna a stál za ňou práve americký gigant. Táto platforma ponúkala priestor iným tvorcom, aby sa zviditeľnili, pričom Apple si staval na tom, že bol čoraz populárnejší. Rovnakú víziu môže mať spoločnosť aj s novým AI App Store, ktorý by sa mohol odprezentovať už v júni.

iPhone 15 Pro MaxZdroj: TOUCHIT
iPhone 15 Pro Max

Nová platforma by mala združovať AI aplikácie od iných spoločností, no aj vlastné aplikácie, na ktorých pracuje Apple. Nemožno totiž pochybovať o tom, že táto spoločnosť pracuje na AI riešeniach pre aplikácie a veľkou aktualizáciou by si mala prejsť napríklad aj hlasová asistentka Siri. Nemáme zatiaľ veľa informácií o tom, ako by mal tento obchod s AI aplikáciami pracovať, no je pravdepodobné, že sa to dozvieme už čoskoro.

Bližšie informácie by sa mali predstaviť už v júni počas konferencie WWDC 2024, kde sa ukáže napríklad aj operačný systém iOS 18. Aj táto aktualizácia systému pre iPhony by mala priniesť AI riešenia, na čo používatelia telefónov netrpezlivo čakajú.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.