Apple sa nenechá zahanbiť konkurenciou a pripravuje vlastné AI nástroje do smartfónov.

Umelá inteligencia je dnes považovaná za budúcnosť smartfónov. Prvá spoločnosť ju pritom zakomponovala do telefónov len nedávno a ide o juhokórejského výrobcu Samsung. So sériou Galaxy S24 tak vykonali dostatočný rozruch medzi výrobcami smartfónov na to, aby sa objavili prvé vyhlásenia konkurenčných spoločností ako je aj Apple. Ten na seba nenechal dlho čakať a oznamuje prácu na AI nástrojoch do svojich zariadení.

O prítomnosti AI v iPhonoch či iných zariadeniach od Applu sa doteraz len špekulovalo. Dôvodom je práve to, že Apple sa zvyčajne nevezie na vlnách trendov konkurencie a počká tak na to, kým rozruch okolo konkurencie skončí. V prípade umelej inteligencie sa však zdá, že sa aj americký gigant poponáhľa, aby nezaostal v trendoch.

Apple predstaví umelú inteligenciu už tento rok

Len nedávno sme mali možnosť počuť známeho novinára a analytika informácií ohľadom Applu, Marka Gurmana ako spomína aktualizáciu na iOS 18. Podľa jeho slov to bude najväčšou aktualizáciou v histórii iPhonov. Toto vyjadrenie okamžite vyvolalo špekulácie ohľadom prítomnosti AI v systéme, čo sa nám nakoniec aj potvrdilo. Aj Apple aktuálne pracuje na AI nástrojoch, ktoré podľa vyjadrenia Tima Cooka predstaví bližšie v priebehu tohto roka.

Pri pohľade do budúcnosti budeme naďalej investovať do týchto a ďalších technológií, ktoré budú formovať budúcnosť. To zahŕňa umelú inteligenciu, ktorej aj naďalej venujeme obrovské množstvo času a úsilia a radi sa podelíme o podrobnosti o našej prebiehajúcej práci v tomto priestore neskôr v priebehu tohto roka.

Cook pritom nechcel špecifikovať ďalšie detaily pričom prezradil, že ich štandardom je najskôr pracovať a až potom sa podeliť o novinky. V súčasnosti sa teda o pripravovaných AI nástrojoch do smartfónov či iných zariadení bližšie informácie nedozvieme. Už teraz je ale jasné, že v priebehu roka by sme sa počas konferencií Applu mohli dozvedieť viac.

Jednou z možností taktiež je, že sa tieto nástroje dostanú do zariadení taktiež tento rok. Práve umelá inteligencia by tak mohla niečím, čo by spravilo z aktualizácie iOS 18 tú najvýznamnejšiu v histórii Applu.

Zdroj: theverge.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.