Modelový rad iPhone 16 na jedno nabitie vydrží dlhšie.

Batérie boli takmer vždy slabšou stránkou smartfónov od spoločnosti Apple. Slabšia výdrž batérie na jedno nabitie trápila používateľov iPhonov dlhé roky, pričom v posledných generáciách ide už skôr o stereotyp, najmä teda u drahších a väčších modelov. Telefóny s prívlastkom Pro, resp. Pro Max zvyčajne ponúkajú aj väčšie batérie s kapacitou podobnou ako je to pri Androidoch. Nič to však nemení na tom, že základný menší iPhone nabíjajú používatelia o niečo častejšie.

Séria iPhone 16 však má tento problém zmierniť až odstrániť, nakoľko tieto modely ponúknu lepšie batérie. Vyplýva to z tvrdení jedného z dodávateľov batérií pre spoločnosť Apple, ktorý mal už prvé kusy spoločnosti dodať. Tieto batérie však majú mať inú technológiu, vďaka ktorej vydržia o niečo dlhšie.

iPhone 16 séria s novými batériami

Modelový rad iPhone 16 má Apple podstatne vylepšiť a zmeniť vo viacerých ohľadoch. Jednou zo zmien má byť iná veľkosť displejov, ktoré majú byť o kúsok väčšie v porovnaní s predchádzajúcimi generáciami. Ďalej však máme očakávať aj príchod nového tlačidla, ktoré má získať názov Capture button. O tomto tlačidle sa už dlhšie špekuluje a Apple má údajne zvažovať, či toto tlačidlo nakoniec využije alebo nie.

iPhone 15Zdroj: TOUCHIT
iPhone 15

Zmenou však majú byť aj batérie na novej báze. Zatiaľ čo konkurenčné spoločnosti ako je LG či Samsung idú smerom ku grafénovým batériám, Apple sa rozhodol pre inú možnosť. Séria iPhone 16 má využiť lítium-iónové batérie so silikónovými elektródami. Takéto batérie majú až o 10 % väčšiu kapacitu ako anódové batérie na báze grafitu. V menšej batérii sa teda bude môcť nachádzať viac energie ako predtým.

iPhony nebudú jediné

Aj keď séria iPhone 16 má nový typ batérie využiť zrejme najviac, Apple plánuje zavedenie tejto batérie aj do iných zariadení. Jedným z nich by mal byť aj Apple Vision Pro druhej generácie, teda headset, ktorý bol len nedávno uvedený na trh v prvej generácii. Apple tak pracuje na vylepšení autonómie batérie vo viacerých zariadeniach, pričom tento rok by mal byť v tejto oblasti prelomový.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.