Všimli ste si počas predstavenia nových iPhonov, ktoré prebehlo iba nedávno, aj úplne novú duálnu bezdrôtovú nabíjačku? My áno, no Apple o nej vôbec nehovoril.

Ak sa pýtate prečo, tak to nevieme, no zrejme jej neprikladá takú dôležitosť, resp. nechceli predstavovanie nových zariadení naťahovať a ukazovať všetko príslušenstvo do detailov. Určite ste však postrehli, že nové iPhony majú magnetickú zadnú časť – MagSafe – vďaka čomu k nim môžete pripnúť rôzne príslušenstvo a nové tipy bezdrôtových nabíjačiek. Niekoľko zaujímavých MagSafe doplnkov bolo v ponuke od začiatku, no na tie najzaujímavejšie sa stále čaká. A nie je to iba kožené puzdro a MagSafe Duo Charger. Sme veľmi zvedaví, čo vymyslia výrobcovia tretích strán.

Späť k veci: Apple MagSafe Duo Charger je kompaktná, resp. skladacia bezdrôtová nabíjačka, ktorá má jeden USB-C vstup, pričom dokáže nabíjať dve zariadenia súčasne – konkrétne iPhone a Apple Watch. Podporované by malo byť 15W nabíjanie a to je všetko, čo o tejto novinke zatiaľ vieme. Apple sa k nej bližšie nevyjadril, no podľa dostupných informácií by sa mala začať oficiálne predávať na konci tohto, alebo začiatkom budúceho roka.

Prečítajte si aj:

Apple predstavil iPhone 12 a 12 Mini (5G) s keramickou ochranou displeja, magsafe a vylepšenými fotoaparátmi

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE