Takýmto spôsobom môžete Apple Mapy na webe využiť aj vy.

Spoločnosť Apple učinila dôležitý krok v súboji s Googlom. Služba Apple Mapy je teraz už dostupná aj na webe, kde ju môžu využívať používatelia počítačov a tabletov od Applu, no aj počítačov so systémom Windows. Vyskúšať si ju môžete aj vy, no treba myslieť na to, že zatiaľ ide len o beta verziu. Funkcie sú teda zatiaľ výrazne obmedzené, Google Mapy majú teda v súčasnosti stále navrch.

Rozhranie služby Apple Mapy na webe je podobné ako v aplikácii. V súčasnosti je v tejto verzii možné vyhľadať trasy autom, pešo či hromadnou dopravou, avšak prístup k hromadnej doprave je zatiaľ obmedzený. Napríklad v rámci Bratislavy zatiaľ služba neponúka možnosť vyhľadania trasy s pomocou mestskej hromadnej dopravy ani prostredníctvom vlakového spojenia.

Apple Mapy v prehliadači ChromeZdroj: TOUCHIT
Apple Mapy v prehliadači Chrome

Služba Apple Mapy na webe si pamätá vaše nedávne ciele ktoré môžete vyhľadať opäť rýchlym kliknutím. V ponuke je aj možnosť vyhľadania miest v okolí ako napríklad reštaurácie, čerpacie stanice, hotely, kaviarne, banky a ďalšie. Pri výbere reštaurácií či iných podnikov a miest vám navyše služba zobrazí aj detaily v podobe kontaktu, adresy či informácie o tom, či sa v danom mieste dá platiť bezkontaktne.

Hlavnou nevýhodou služby Apple Mapy na webe je to, že sa zatiaľ nedá synchronizovať s účtom Apple ID, teda nie je možné túto službu prepojiť so smartfónom alebo iným zariadením. Ako sme však spomenuli, zatiaľ ide o beta verziu a veríme, že sa v budúcnosti aj tento nedostatok vyrieši. V súčasnosti je navyše možné využívať Apple Mapy vo webe len v prehliadačoch Safari a Chrome v počítačoch Mac a iPadoch, resp. Chrome a Edge v počítačoch Windows.

Ak by ste si chceli Apple Mapy vo webe vyskúšať, dostupné sú na tejto webovej adrese. Aktuálne je služba dostupná len v angličtine, očakávame však, že v budúcnosti bude dostupná aj v ďalších jazykoch.

Zdroj: Apple.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.