Apple Music nebude jediná „iOS aplikácia“ v Google Play.

Spoločnosť Apple včera počas konferencie WWDC 2015 oznámila, že jej nová hudobná streamovacia služba bude dostupná aj na zariadeniach s Androidom. Toto rozhodnutie sme očakávali a je pomerne logické. Ak chce Apple Music konkurovať existujúcim službám, musí pokryť všetky najobľúbenejšie platformy na trhu. A trhový podiel Androidu nie je v žiadnom prípade zanedbateľný.

Z pohľadu spoločnosti Apple však ide o výraznú zmenu. Zatiaľ čo Google zásobuje iOS zariadenia svojimi službami už dlhé roky, Apple sa prvýkrát rozhodol pre takýto krok. Hudobná služba však nebude jedinou „iOS aplikáciou“ v ponuke obchodu Google Play.

Apple takisto vyvíja nástroj s názvom „Move to iOS“ (viď. titulný obrázok), ktorý umožní jednoducho preniesť kontakty a ďalšie údaje z Android telefónu do iPhonu. Aplikácia zatiaľ nie je dostupná, na trh sa dostane pravdepodobne s uvedením iOS 9. Nepredpokladáme, že tieto dve aplikácie spustia lavínu ostatných Apple služieb, ktoré prídu na konkurenčnú platformu. Je však zrejmé, že Apple sa takejto stratégii už nebráni.

Aplikácia pre Android príde na jeseň

Aplikácia pre Android príde na jeseň

Zdroj: NextWeb

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit