Funkcie a dizajn pripomínajú iOS verziu.

Najnovšia hudobná streamovacia služba Apple Music zavítala aj na konkurenčnú platformu Android. Apple pre tento operačný systém sprístupnil už druhú mobilnú aplikáciu (prvou je Prechod na iOS).

Apple Music ponúka novým členom 3-mesačné skúšobné členstvo. Ak ste ponuku využili už na iOS zariadeniach, ďalšie 3 mesiace zadarmo nedostanete. Po uplynutí skúšobnej doby si môžete predplatiť službu za poplatok 5,99 EUR. Rodinné predplatné nie je z Android verzie dostupné. K tomuto typu predplatného sa môžete prihlásiť iba z iOS a Mac zariadení.

Apple označuje svoju novú aplikáciu pre Android ako beta verziu. Môžu sa objaviť problémy s funkcionalitou a nám počas testovania nefungovala funkcia Radio. Hudobná stanica Beats 1 je jediný zdroj hudby, ktorý môžete počúvať aj po uplynutí skúšobného členstva, pokiaľ sa rozhodnete službu neplatiť. Voľne dostupná je aj sociálna sieť Connect a zoznam nových skladieb a albumov v službe. Tie si však bez platenia nevypočujete.

Ak si službu Apple Music platíte, aplikáciu pre Android sťahujte z obchodu Google Play. V opačnom prípade nemá jej inštalácia veľký zmysel. Jedine, ak by ste chceli vyskúšať, ako hrá rádio Beats 1.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit