Nový iOS 12 je už celosvetovo dostupný a okrem vylepšenia stability a zrýchlenia systému prináša aj rôzne novinky. Tie neobišli ani obľúbenú hudobnú aplikáciu – Apple Music.

 Výbornou novinkou, ktorú aktívne využívame (alebo počúvame?) sú denné rebríčky so 100 najpočúvanejšími skladbami z celého sveta. V tejto sekcii máte k dispozícii playlist so 100 najpočúvanejšími skladbami z celého sveta alebo si môžete vybrať playlist so 100 najpočúvanejšími skladbami zo Slovenska, Česka, Británie atď. Na výber je množstvo krajín a skladby sú zoradené chronologicky, od najpočúvanejších. Tieto rebríčky sú neustále aktualizované podľa toho, čo v danej krajine alebo celosvetovo najviac „letí“. Je to výborná možnosť najmä vtedy, keď nemáte náladu na konkrétny štýl hudby a vaše uši sú zvedavé, čo je aktuálne „in“. Možno tu narazíte aj na takú hudbu/skladbu, ktorá sa stane vašou obľúbenou.

„Globálnou jednotkou je aktuálne skladba – I Love It od Kanye West & Lil Pump. Slovenskou jednotkou je skladba – In My Mind od Dynoro & Gigi D’Agostino. V každom playliste sa v prvej desiatke objavuje aj nový diss-track od Eminema

Ďalšou dobre použiteľnou novinkou je – vyhľadávanie skladieb podľa textov, čo umožňuje nájsť skladbu aj pomocou niekoľkých slov z jej textu. Ak nepoznáte interpreta, ani presný názov skladby, ale iba niekoľko slov z textu, tak by vám to malo stačiť na to, aby ste danú skladbu vyhľadali. Stačí zadať slová textu, ktoré poznáte, do vyhľadávania. Upozorniť však musíme na to, že nie vždy je toto vyhľadávanie úplne presné. Ale vo väčšine prípadov pomôže.

Tieto dve novinky sú podľa nás najzaujímavejšie. Ale nie je to všetko. Novinkou je aj vzhľad stránok interpretov, ktorý umožňuje jednoduchšie prechádzanie a všetci interpreti majú personalizovanú hudobnú stanicu. A napokon nechýbajú ani playlisty obsahujúce hudobné mixy skladieb, ktoré počúvajú vaši priatelia (vaši priatelia musia mať túto možnosť aktivovanú v nastaveniach – viď. snímku obrazovky nižšie). Vizuálna stránka aplikácie zostala zachovaná.

„Apple láka na jednoduchú hlášku – 45 miliónov skladieb. Nula reklám. Tri mesiace na náš účet.“

Ak Apple Music nepoužívate, tak tri mesiace plnej verzie zadarmo stoja za vyskúšanie – aj pre Android zariadenia a PC. Overíte si tak, či je to pre vás tá pravá služba, ak nie, nič nezaplatíte. Nám sa osvedčila. Po troch mesiacoch si môžete vybrať z rôznych možností predplatného.

Najvýhodnejšia ponuka je pre rodinu, v ktorej môžu byť zahrnutí až šiesti členovia. Zaujímavú ponuku majú aj študenti. Jednotlivci majú smolu a zaplatia najviac. Rodinné členstvo (max. 6 ľudí): 8,99 Eura – mesačne, študenti: 2,99 Eura – mesačne, jednotlivci: 5,99 Eura – mesačne alebo 59 Eur – jeden rok.

Prečítajte si aj:

iOS 12 je oficiálne dostupný, pozrite si kompletný výpis všetkých noviniek

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE