Populárna streamovacia hudobná služba prekročila hranicu 27 miliónov používateľov. 

Apple na včerajšej prezentácii WWDC 2017 predstavilo novú funkcionalitu aplikácie Apple Music, ktorá osloví najmä mladšiu generáciu. Nová funkcia pod názvom „Priatelia počúvajú“ (Friends Are Listening To) vám umožní presne to, čo sa ukrýva v jej názve. Môžete s jej pomocou objavovať, či priatelia, známi, respektíve rodinní príslušníci preferujú skôr drsnejšie rockové tóny Rammsteinu, alebo sa práve nechávajú unášať romantickými skladbami Whitney Houston.

Samozrejmosťou je možnosť nastavenia novej funkcie na verejnú, alebo súkromnú. Určite sa tak nemusíte obávať trápnej situácie, kedy by zvyšok rodiny zistil, že si celý deň ulietavate na nesmrteľných hitoch Roba Kazíka a Evy Mázikovej. Nič také nehrozí, pokiaľ im to sami neumožníte. Pri príležitosti predstavenia novej funkcionality sa zároveň Apple nezabudlo popýšiť veľmi slušným míľnikom svojej hudobnej služby. Tú už totiž aktuálne používa viac ako 27 miliónov používateľov.

Apple okrem toho predstavilo aj tzv. MusicKit, ktorý umožní vývojárom do Apple Music integrovať aplikácie tretích strán. Príkladom, ktorý Apple demonštroval, je pridávanie rôznych pesničiek do zoznamu skladieb priamo z aplikácie Shazam.

Zdroj: Mashable

 

Značky: