Týždeň plný prekvapení v podaní Applu stále pokračuje.

Už začiatkom tohto týždňa nám začala spoločnosť z Cupertina servírovať svoje novinky “iba tak”, a dnes v tomto trende pokračuje. Apple nám dnes predstavil druhú generáciu bezdrôtových slúchadiel AirPods. Tie sa dajú po novom nabíjať bezdrôtovo a obsahujú aj nový čip H1, vďaka ktorému dosiahnu slúchadlá lepšiu výdrž na batériu a podporujú aj virtuálneho asistenta Siri, bez potreby stlačenia akéhokoľvek tlačidla.

Pôvodné Apple AirPods naľavo, Apple AirPods 2. generácie napravo

Nové bezdrôtové nabíjanie funguje so štandardným nabíjaním Qi, takže by malo fungovať s takmer každou bezdrôtovou nabíjačkou. Slúchadlá a nabíjacie púzdro druhej generácie je takmer úplne rovnaké s pôvodným modelom, s výnimkou malého LED svetla na nabíjacom púzdre, ktoré indikuje stav batérie.

Podľa slov Applu, by mal nový čip H1 ponúkať v porovnaní s predchodcom W1, celý rad výhod a vylepšení. Konkrétne to bude citeľné v životnosti batérie, ktorá ponúkne až o hodinu dlhšiu prevádzku. Dokonca aj pripojenie a prepínanie medzi zariadeniami je dvakrát rýchlejšie.

V neposlednom rade je významnou novinkou aj podpora hlasového ovládania pomocou príkazu „Hey, Siri“, ktorý Apple ponúka aj pri novších iPhonoch, iPadoch, Macoch a HomePodoch, ktoré je tak možné ovládať bez používania rúk – iba hlasom.

Apple bude predávať aktualizované AirPods v dvoch variantoch: s bezdrôtovým nabíjaním za 199 dolárov alebo štandardným nabíjacím púzdrom za cenu 159 dolárov.

Spoločnosť bude pre majiteľov pôvodných AirPods predávať bezdrôtové nabíjacie púzdra aj samostatne. Cena je stanovená na 79 dolárov.

Zdroj: TheVerge

Prečítajte si aj:

Apple v tichosti predstavil nový iPad Air a iPad Mini (+ oficiálne ceny všetkých verzií)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.