Všetky novinky sú dostupné od 24. októbra.

Pokiaľ máte doma telefón, tablet alebo počítač od Applu, môžete zaktualizovať vaše zariadenia na nové operačné systémy iOS 16.1, iPadOS 16 a macOS Ventura.

iOS 16.1 prináša niekoľko zlepšení, ako je zdieľaná iCloud fotogaléria pre jednoduchšie zdieľanie fotiek s rodinou, podpora pre tzv. Live Activities (dynamické notifikácie) v aplikáciách tretích strán, ktoré na Always-on displeji a v Dynamic Island zobrazujú aktuálne informácie v reálom čase, ako sú napríklad športové výsledky či poloha vášho taxíka.

Pribudli tiež novinky, ktoré zatiaľ nie sú dostupné na Slovensku, ako je nabíjanie s ohľadom na využitie čistejších zdrojov energie či podpora pre službu Apple Fitness+, ktorá funguje už aj samostatne. Dostupná je iba v niektorých krajinách a Slovensko medzi nimi nie je. Zlepšenia sa dočkal dizajn číselného indikátora batérie v prípade iPhonov s výrezom.

iPadOS 16 priniesol novinky zo systému iOS 16 do sveta iPadov, ktoré rozšíril o niekoľko špecifických funkcií iba pre tablety. Medzi ne patrí funkcia Stage Manager, ktorá automaticky zorganizuje aplikácie a okná pre efektívnejší multitasking. Táto novinka je vo verzii s podporou pre externé displeje dostupná iba pre iPady s procesorom Apple M1/M2, resp. pre iPad Pro 3. a 4. generácie bez podpory externého displeja.

macOS Ventura obsahuje niekoľko noviniek vrátane podpory pre Stage Manager a funkciu Continuity Camera, ktorá premení iPhone na externú webkameru pre Mac. Všetky novinky a kompatibilné Mac zariadenia nájdete na webe Applu.

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit