Vydal aktualizáciu na iOS 17.0.3.

Apple sprístupnil aktualizáciu operačného systému iOS na verziu 17.0.3. Tá prináša dôležité opravy chýb, aktualizácie bezpečnosti a najmä opravu problému, ktorý mohol spôsobovať neočakávané zahrievanie iPhonu.

Pokiaľ vlastníte iPhone 15 Pro alebo iPhone 15 Pro Max, inštaláciu aktualizácie odporúčam, a to z toho dôvodu, že tieto telefóny sa mohli naozaj neočakávane zahrievať. S týmto problémom som sa stretol aj ja počas testovania a množstvo ďalších používateľov na celom svete.

Apple opravil problém s prehrievaním iPhonov 15 Pro, vydal aktualizáciu na iOS 17.0.3Zdroj: TOUCHIT
Apple opravil problém s prehrievaním iPhonov 15 Pro, vydal aktualizáciu na iOS 17.0.3

Apple opravil problém so zahrievaním nielen prostredníctvom aktualizácie systému iOS, ale aj v spolupráci s vývojármi aplikácií tretích strán, nakoľko niektoré aplikácie mohli nechcene preťažovať hardvér telefónu, čo sa takisto podpísalo pod zahrievanie nových iPhonov 15 Pro. Zaktualizujte si teda aj aplikácie vo vašom telefóne.

Nie je presne jasné, aká chyba v systéme iOS spôsobovala zahrievanie nových iPhonov. Portál 9to5mac porovnal výkon iPhonu 15 Pro so systémom iOS 17.0.2 a aj so systémom iOS 17.0.3 a nezaznamenal zníženie výkonu. Apple teda nevyriešil problém umelým spomalením výkonu procesora, čo je pozitívna informácia.

Zdroj: Apple, vlastné, 9to5mac

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit