Nové sídlo pripomína materskú loď.

Apple čoskoro otvorí svoje nové sídlo. To bolo v minulosti známe ako Campus 2 alebo Spaceship, pretože jeho dizajn pripomína vesmírnu materskú loď. Oficiálny názov však bude Apple Park.

Spoločnosť sa začne do nových priestorov sťahovať v apríli, počas polroka by sa do nej malo presunúť všetkých 12 tisíc zamestnancov. Apple Park ponúkne viacero inovácií a pôjde o jednu z najviac energeticky efektívnych budov na svete. Podľa Tima Cooka bude nový domov Applu využívať iba obnoviteľnú energiu, pričom solárna strecha dokáže vygenerovať 17 megawattov energie.

Centrála bude otvorená aj pre verejnosť. Záujemcovia si môžu niečo kúpiť v obchode alebo si dať kávu. Takisto bude obsahovať fitness centrum pre zamestnancov a veľké auditórium s kapacitou 1000 miest na sedenie, ktoré sa nazýva Steve Jobs Theater. Je pravdepodobné, že Apple tu predstaví niektoré zo svojich budúcich inovácií.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

VIDEO: S dronom nad základňou spoločnosti Apple. Pozrite si zábery v 4K rozlíšení (doplnené)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit