Spoločnosť potvrdila mierne meškanie série iPhone 12.

Už nejaký čas môžeme sledovať správy, ktoré v porovnaní s predchádzajúcimi časovými harmonogramami naznačovali oneskorenie dodávok modelového radu iPhone 12. Tohtoročné plány spoločnosti by sa tak mohli posunúť až o niekoľko týždňov.

iPhone 12

Séria iPhone 12, Zdroj: MacRumors

Apple počas hodnotenia tretieho fiškálneho štvrťroku celú situáciu potvrdil. Luca Maestri, finančný riaditeľ spoločnosti, uviedol, že zatiaľ čo Apple minulý rok začal predávať novú generáciu iPhonov na konci septembra, v roku 2020 bude „k dispozícii o niekoľko týždňov neskôr“. Na základe toho sa očakáva, že to bude mať výrazný vplyv na finančné výsledky budúceho fiškálneho štvrťroka, pretože nové modely budú predstavené neskôr.

Zdroj: Qualcomm

Niektoré zdroje uvádzajú, že tohtoročné iPhony by mohli byť síce predstavené v štandardnom septembrovom termíne, pričom k prvým zákazníkom by sa mohli dostať až niekedy v októbri. 

Je možné, že na oneskorení dodávok sa výrazne podieľa aj spoločnosť Qualcomm, ktorá takisto na svojom kvartálnom vyhodnotení finančných výsledkov hovorila o „miernom oneskorení” dodávok modemov pre spoločnosť Apple.

Zdroj: MacRumors

Prečítajte si aj:

Najlepší malý smartfón? iPhone 12 bude ešte menší ako iPhone SE

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.