Konkurencia je opäť ďalej.

Stačí sa pozrieť na spoločnosti Asus alebo Lenovo, a ich notebooky s flexibilnými displejmi. Ako dobrý príklad môžeme použiť aj model Asus Zenbook 17 Fold Oled, ktorý naznačuje, ako bude vyzerať budúcnosť v segmente notebookov so skladacími displejmi.

Hoci aj v oblasti skladacích telefónov je spoločnosť Apple výrazne pozadu, zdá sa, že čoskoro si to vynahradí prvým skladacím zariadením, ktorým by sa mal stať MacBook. Už skoršie úniky nám naznačovali, že spoločnosť Apple pripravuje skladacie zariadenie, ktorým nebude smartfón. Portál AndroidAuthority teraz informuje, že Apple začal pracovať na 20,25-palcovom skladacom zariadení. 

Apple MacBook Air (M1)Zdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Apple MacBook Air (M1)

Táto informácia nám takisto potvrdzuje skoršie dohady, že Apple skutočne neplánuje v blízkej dobe vydať skladací telefón. Zdroj sa domnieva, že by „mohlo ísť o Macbook so skladacou obrazovkou„. V zloženom stave zariadenie údajne ponúkne 15,3-palcový displej, čo skutočne zodpovedá rozmerom bežného notebooku.

Pripomeňme si, že Lenovo v roku 2020 uviedlo na trh model X1 Fold, ktorý sa stal prvým notebookom so skladacím displejom vôbec. Portál AndroidAuthority dodáva, že Apple pracuje aj na skladacom zariadení, ktoré nahradí rad iPad Mini. Jeho uvedenie sa očakáva niekedy v roku 2025. 

Zdá sa teda, že Apple má skutočne v pláne naskočiť na vlnu skladacích zariadení vo veľkom štýle. 

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.