Zdá sa, že dlhoročný vývoj spoločnosti začína konečne prinášať želané ovocie.

Rok 2023 je kľúčovým vo viacerých oblastiach technologického sveta. Pri smartfónoch so systémom Android to platí viacnásobne, keďže už teraz sa začínajú diať veľké veci. Zdá sa však, že Apple si chce svoje postavenie posilniť v ďalšej oblasti. Aj keď to navonok vyzerá, že Apple je takmer sebestačná spoločnosť, tak to tak nie je. Stále sa musí spoliehať na subdodávateľov, ktorí jej dodávajú komponenty pre jej produkty, čo je pre Apple z dlhodobého hľadiska neprípustné.

Na základe najnovších správa sa zistilo, že Apple vyvíja batériu novej generácie. Vzhľadom na prebiehajúci vývoj má spoločnosť aj celkom odvážne plány. Tieto batérie chce totiž po niekoľkoročnom vývoji začať vo svojich produktoch používať už v roku 2025

Dôležité pritom je, že spoločnosť Apple sa priamo podieľa na vývoji materiálov pre batérie. Jej cieľom je vyvinúť novú generáciu batérií, ktoré budú dodávať výrazne lepší výkon, než tá aktuálna. Správa naznačuje, že Apple experimentuje s novými materiálmi pre katódy, ako sú nikel, kobalt, mangán a hliník. Nový prístup spoločnosti tiež výrazne zvýši obsah kremíka, ktorý sa pri zahrievaní síce rozpína, ale spoločnosť údajne prišla na to, ako tento problém zmierniť. V konečnom dôsledku má tento prístup zabezpečiť vyššiu kapacitu batérie pri zachovaní rovnakých rozmerov a rýchlejšie nabíjanie.

Je tak jasné, že spoločnosť Apple chce pre iPhony vytvoriť batériu, ktorá sa na trhu ešte neobjavila. Táto batéria je pre spoločnosť dôležitá aj z jedného prostého dôvodu. S prichádzajúcimi zvýšenými nárokmi na výkon batérií (metaverse, zmiešaná realita a pod.) je potrebné prísť s niečím prevratným, a zdá sa, že Applu sa v tejto oblasti darí.

Zdroj: ETNews

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.