Modely MacBook Air a MacBook Pro sa zrejme nepredávajú tak dobre.

Azda najviac pozornosti v portfóliu spoločnosti Apple pútajú aktuálne MacBooky. Nielen, že už o pár dní majú byť predstavené nové modely, o čom sme vás nedávno informovali, no špekuluje sa aj o novom modelovom rade. Súčasný rad MacBook Air a tiež rad Pro by tak mal doplniť lacnejší model ako konkurencia pre Chromebooky.

O lacnejšom MacBooku sa začalo rozprávať už začiatkom septembra tohto roku a objavuje sa čoraz viac informácií o tom, že by mal byť už čoskoro realitou. Apple analytik Ming-Chi Kuo rovnako uvádza, že Apple má nad takýmto produktom premýšľať, pričom tieto informácie zdieľal aj portál androidauthority.com.

Notebooky od Applu sa zrejme nepredávajú tak dobre

Rok 2023 bol podľa známeho Apple analytika pre túto spoločnosť veľkým sklamaním, aspoň teda v predajoch notebookov zo série MacBook Pro a taktiež lacnejších Air. Dôvodom môžu byť len menšie vylepšenia vo výkone v čipe M2. Aj preto sa povráva, že nové MacBooky Pro by mohli nasadiť čip M3, čím by výrobca mohol skúsiť zvýšiť predaje.

Apple MacBook Air (M1)
Apple MacBook Air (M1). Zdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT

Ak sa to však nepodarí, rok 2025 by mal naštartovať predaje novým dizajnom série MacBook Pro. Je pravdepodobné, že sa v ňom objaví priestrel pre selfie fotoaparát namiesto výrezu, ktorý je prítomný v najnovších modeloch. Výrobca má však mať ešte jedno eso v rukáve, čím si chce získať menej náročných fanúšikov.

Lacný MacBook už za rohom?

Týmto esom v rukáve má byť práve lacnejší MacBook, ktorý by konkuroval Chromebookom. Apple však má túto možnosť stále zvažovať, takže nie je známe, ako sa nakoniec rozhodne. Podľa známeho analytika by však lacnejšie MacBooky mohli zdvihnúť predaje spoločnosti o 8 až 10 miliónov predaných kusov ročne.

Lacné MacBooky by mohli osloviť najmä študentov či menej náročných používateľov. Apple zatiaľ ale musí zvážiť rôzne faktory, pretože prechod do nižšej triedy by určite bol zásadným krokom aj pre politiku spoločnosti.

Predaje MacBookov by mohli pozdvihnúť aj pripravované modely, ktoré Apple predstaví už 31. októbra o 1.00 nášho času. Ako teda nakoniec aj táto novinka zamieša kartami a či sa nové modely zo série MacBook budú predávať lepšie, ukáže len čas. Uvedenie týchto noviniek sa mimochodom očakáva už 8. novembra, čím sa z nich môže stať ideálny tip na vianočný darček.

Zdroj: androidauthority.com, X (@mingchikuo), andro4all.com, 9to5mac.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.