O 80 percent lepší výkon a úplne nová klávesnica. 

Nový 16-palcový MacBook Pro je aktuálne najlepším profesionálnym notebookom na svete. Jeho klientelou sa stanú prevažne vývojári, fotografi, filmári, vedci či hudobní producenti. Novinku predstavila spoločnosť priamo na svojej oficiálnej stránke.

Úplne nový MacBook Pro disponuje Retina displejom s rozlíšením 3072 x 1920 pixelov, až 8-jadrovým procesorom, 64 GB pamäťou RAM, grafikou novej generácie s až 8 GB pamäte VRAM a najmä novým dizajnom. 

Súčasťou novinky je aj nová klávesnica s prepracovaným nožnicovým mechanizmom a jedno milimetrovým zdvihom pre najlepší možný zážitok z písania.

Zvukový systém pozostáva zo šiestich reproduktorov. MacBook Pro sa pýši aj dlhšou výdržou batérie vďaka 100 Wh batérii, Touch Barom, Touch ID, trackpadom s funkciou Force Touch a bezpečnostným čipom Apple T2. Úložný priestor môže dosahovať veľkosť až osem terabajtov v podobe SSD disku.

MacBook Pro je vybavený najnovšími 6 a 8-jadrovými procesormi deviatej generácie s rýchlosťou Tubro Boost do 5,0 GHz, ktoré poskytujú až 2,1-krát vyšší výkon ako štvorjadrový procesor u staršieho 15-palcového modelu.

Nová grafika AMD Radeon Pro 5000M je prvou 7nm grafikou pre profesionálnych používateľov. Spárovanie s grafickou pamäťou GDDR6 a 8 GB pamäťou VRAM budú môcť profesionálni používatelia zvládať náročné úlohy ľahšie, ako kedykoľvek predtým.

Cena MacBook Pro začína na 2399 amerických dolárov, pričom objednanie je možné už teraz prostredníctvom oficiálnej stránky Applu.

Zdroj náhľadovej fotografie: Apple

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

Apple chce zvýšiť zabezpečenie svojich hodiniek a pridať do nich funkciu Touch ID

Značky: