Na novú generáciu sme čakali takmer 3 roky.

iPod Touch piatej generácie sa dostal na trh 11. októbra 2012. Všetky predchádzajúce generácie boli uvedené v intervale jedného, resp. dvoch rokov. Na aktuálnu verziu sme čakali takmer tri roky.

Šiesta generácia neprináša v porovnaní s „päťkou“ výraznejšie zmeny dizajnu. iPod Touch si zachováva svoje rozmery a veľkosť displeja, ktorý je na úrovni 4-palcov. Z hľadiska dizajnu a používateľského zážitku môžeme zariadenie prirovnať k iPhonu 5, resp. 5S, ktorý má totožný displej.

Najvýraznejšou zmenou novej verzie je zabudovanie procesoru Apple A8. Ten poháňa iPhone 6 a 6 Plus, avšak podľa niektorých vývojárov je procesor v novom iPode Touch podtaktovaný. Nedosahuje výkon iPhonu 6, pracuje s frekvenciou 1,1 GHz (štandardná frekvencia procesora je 1,4 GHz). Nechýba pohybový senzor M8, ktorý počíta kroky a sleduje aktivitu používateľa.

ipod_touch_6_foto_nowat

4-palcový displej má štandardné rozlíšenie 1136 × 640. Vo výbave nájdete 8MP iSight fotoaparát s automatickým zaostrovaním a bleskom. V porovnaní s novým iPhonom ide o staršiu verziu fotoaparátu. Súčasťou výbavy je aj predná kamera, avšak snímač odtlačkov prstov by ste hľadali zbytočne.

iPod Touch bude dostupný vo verziách so 16 / 32 / 64 a 128 GB úložiskom. Za najmenší model zaplatíte 229 EUR, za najväčší až 449. Popravde, pri pohľade na ceny zariadenia, my by sme zvažovali skôr kúpu iPadu mini 2. Je o trochu menej výkonný, avšak používateľský zážitok je vďaka väčšiemu displeju oveľa lepší. A cena je vyššia iba o 50 EUR.

ipod_touch_6_ceny

Európske ceny nového iPodu Touch

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit