Na druhej strane, pekný ochranný obal so zabudovanou batériou sme ešte nevideli.

Apple v tichosti uviedol ďalší nový produkt. Smart Battery Case je príslušenstvo pre iPhone 6 a 6s, ktoré má predĺžiť výdrž batérie. Výrobca udáva, že iPhone 6s ponúkne v kombinácii s obalom až 25 hodín telefonovania, resp. 18 hodín surfovania v LTE sieti alebo 20 hodín prehrávania videa.

Smart Battery Case je vyrobený zo silikónu, vďaka čomu je pomerne flexibilný. Oproti tvrdým obalom je to výhoda, telefón sa do príslušenstva ľahšie vkladá a vyberá. Jeho dizajn je však poznačený zabudovanou batériou, ktorá vyčnieva. Výrazne to znižuje eleganciu telefónu, avšak v tomto segmente príslušenstva sme pekný obal ešte nevideli.

V porovnaní s ostatnými produktami tohto typu je nevýhodou, že obal nedokáže úplne nabiť iPhone 6s z 0% na 100%. Takisto nemôžete manuálne vypnúť nabíjanie. Keď je iPhone pripojený k obalu, tak sa automaticky nabíja. Z používateľského hľadiska je prínosom, že aktuálny stav externej batérie si môžete jednoducho skontrolovať priamo v telefóne, pomocou horného panelu s widgetmi.

Cena príslušenstva je 119 EUR.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit