Štatistika od Apple ukazuje pomerne vysoké percentá adaptácie nových operačných systémov iOS 13 a iPadOS 13.

Spoločnosť Apple poskytla svoje dáta o adaptácii operačných systémov iOS 13 a iPadOS 13. Podľa zverejnených informácií až 50 percent jej smartfónov beží na operačnom systéme iOS 13 a až 33 percent tabletov na iPadOS 13. Na štatistiku upozornil portál 9to5Mac.

Tohtoročné a minuloročné iPhony pritom dosahujú až 55 percentné pokrytie iOS 13. Počet smartfónov s operačným systémom iOS 12 dosahuje z tejto štatistiky 38 percent. Inými slovami, starší operačný systém než iOS 12 stále beží na siedmich percentách zariadení vyrobených za posledný rok. 

Komplexná štatistika ukazuje, že až 50 percent všetkých iPhonov má už operačný systém iOS 13, zatiaľ čo iOS 12 má približne 41 percent. Ostatných deväť percent má starší operačný systém, ktorý často už nejde ani aktualizovať pre vek zariadenia.

Adaptácia iOS 13 je v rámci rovnakého času minulého roku prakticky obdobná, ako tomu bolo v prípade iOS 12. Treba však brať do úvahy fakt, že iOS 12 zahŕňal aj iPady, ktoré aktuálne majú vlastný operačný systém iPadOS 13.

iPadOS 13 z celkového počtu iPadov používa 33 percent zariadení, iOS 12 pokrýva až 51 percent a zbytok tvoria predchádzajúce verzie.

Zdroj náhľadovej fotografie: Apple

Zdroj: 9to5Mac

Prečítajte si aj:

Apple získal patent na smart prsteň, ktorý by mohol nahradiť aj inteligentné hodinky

Značky: