Séria iPhone 16 by mala byť predstavená v tradičnom termíne.

Už niekoľko hodín sa po internete šíria prvé “potvrdené” funkcie iOS 18. Práve táto verzia operačného systému predstavuje najväčšie zmeny pre iPhony za ostatné roky, avšak teraz sa k nim pridáva aj možný termín uvedenia série iPhone 16. Hoci v súvislosti s uvedením novej generácie iPhonov nepríde k žiadnej zmene, tak príspevok z portálu GSMArena potvrdzuje, že nové telefóny spoločnosti Apple budú na trh uvedené v septembri tohto roka.

O časovej osi uvedenia novej série iPhone 16 ako prvý informoval Ross Young z Display Supply Chain Consultants, ktorý na sociálnej sieti X.com zverejnil informáciu o spustení výroby displejov pre sériu iPhone 16. Young tvrdí, že výroba panelov pre novú generáciu iPhonov začne už v júni, čo je rovnaké obdobie ako v predchádzajúcich rokoch, aby bolo všetko pripravené na ich možné uvedenie v tradičnom septembrovom termíne. Napríklad séria iPhone 15 bola predstavená 12. septembra 2023.

iPhone 15Zdroj: TOUCHIT
iPhone 15

Zdroj dodáva, že v júni bude najviac panelov vyrobených pre modely iPhone 16 a 16 Pro, pričom neskôr v lete bude ich produkcia presmerovaná pre modely iPhone 16 Pro Max a 16 Plus. Ak vás zaujíma aj dizajn pripravovaných iPhonov, tak si ho môžete pozrieť na tomto linku.

S displejmi sa už skôr objavili viaceré informácie, ktoré naznačujú, že tohtoročná séria iPhone 16 Pro dostane medzigeneračne väčšie displeje. Hovorí sa, že iPhone 16 Pro bude mať 6,3-palcový panel, avšak model 16 Pro Max až 6,9-palcový panel. Okrem toho môžu iPhone 16 Pro a Pro Max do svojej výbavy dostať fotoaparát s periskopickým teleobjektívom s 5× priblížením a pre všetky modely série je pripravených až 8 GB pamäte RAM.

Zdroj: GSMArena, Ross Young

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.