iPhone 16 (Plus) vsadí na živé farby, Pro verzia bude luxusnejšia.

Modelový rad iPhone 16 bude bezpochyby hitom predaja počas tejto jesene. Apple sa tento rok totiž rozhodol trochu oživiť svoju sériu smartfónov a vsadiť na nový dizajn. Základný model spolu s verziou Plus sa tak výraznejšie odlíšia od radu Pro, ktorý bude tento rok o niečo viac prémiový. Základný iPhone 16 naopak bude vyzerať jednoduchšie a osloví najmä mladšieho zákazníka.

Informácie o zmene dizajnu smartfónov sme mali už dávnejšie. Čoraz viac únikov nám pritom v poslednej dobe potvrdzuje, že Apple predsa vsadil na nový dizajn a modul fotoaparátu bude mať v tejto sérii hneď dve podoby. Základný model teda bude o niečo jednoduchší zatiaľ čo Pro verzia bude vystupovať z radu nielen fotoaparátmi, no aj prémiovými farbami.

iPhone 16 v základnej aj Pro verzii budú výrazne odlišné

Aj keď sa nový rad smartfónov od spoločnosti Apple predstaví až v septembri, už teraz máme jasnú podobu toho, čo ponúknu a ako budú vyzerať. Základný model má prísť na trh s menším modulom fotoaparátu, ktorý bude prispôsobený dvom snímačom. Apple pritom vsadí až na sedem farebných prevedení, medzi ktorými nebudú chýbať ani taká ružová, fialová či zelená. Výrobca zvolí odvážne, no zároveň jemné farebné prevedenia, ktoré oslovia viaceré vekové kategórie používateľov.

iPhone 16Zdroj: macrumors.com
iPhone 16

Tento rok však bude rozdiel medzi základným a Pro modelom výraznejší. Zatiaľ čo práve základný model a iPhone 16 Plus budú dostupné v jemných farebných tónoch, iPhone 16 Pro (Max) zasa príde v štyroch farbách. Všetky farby budú odkazovať na titán ako materiál, ktorý Apple využil na konštrukciu. Modely budú prémiové už na prvý pohľad.

iPhone 16 ProZdroj: macrumors.com
iPhone 16 Pro

iPhone 16 Pro spolu s modelom Pro Max výrobca ponúkne vo farbách Space Black Titanium, White Titanium, Desert Titanium a Natural Titanium. Všetky štyri farby tak majú mať v názve referenciu na titán, zatiaľ čo základný model získa štandardné označenia farieb ako biela, žltá, zelená, ružová a ďalšie.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.