Jeho predstavenie sa očakáva koncom roka 2022.

Je vysoko pravdepodobné, že Apple tento rok konečne predstaví svoj vlastný headset pre zmiešanú realitu. S novým rokom sa začali objavovať aj nové informácie, ku ktorým sa vyjadril aj známy analytik Ming-Chi Kuo. Ten sa domnieva, že náhlavná súprava od spoločnosti Apple bude predstavená ešte pred koncom roka 2022. Očakáva však, že jej dostupnosť bude značne obmedzená. 

Podľa analytika sa významnejšie dodávky začnú až v prvom štvrťroku 2023, čo naznačuje, že k zákazníkom sa dostane iba niekoľko kusov tohto headsetu. Oneskorenie výroby by malo byť údajne aj z dôvodu, že nový Apple headset má byť na vyššej technologickej úrovni ako konkurenčné produkty. 

Pri dostupnosti náhlavnej súpravy sa môže opakovať podobný scenár, aký sme videli aj v prípade AirPods Max. Tieto slúchadlá síce boli predstavené ešte v decembri 2020, no ich predobjednávky odštartovali až v marci 2021. 

Dizajn náhlavnej súpravy od Apple je údajne inšpirovaný slúchadlami AirPods Max

Inovatívna konštrukcia headsetu bude údajne obsahovať dva Micro OLED displeje a jeden Amoled panel. Ďalšie špekulácie naznačujú, že zariadenie bude vybavené pokročilými senzormi na detekciu okolia a gest. Všetko bude samozrejme poháňané výkonným čipom.

Po dizajnovej stránke je vidieť, že Apple v prípade tejto náhlavnej súpravy použije podobný dizajn, aký sme mohli vidieť aj pri spomínaných slúchadlách AirPods Max alebo Apple Watch. 

Cena za headset sa údajne môže vyšplhať až na 3 000 dolárov.

Zdroj: 9to5mac

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.