Zákaz predaja vstúpil do platnosti v decembri minulého roka.

Spoločnosť Apple môže v Nemecku pokračovať v predaji svojich starších modelov – iPhone 7 a 8, vrátane ich Plus verzií. Zákaz predaja bol vydaný na základe porušenie niektorých hardvérových patentov spoločnosti Qualcomm. Súd 20. decembra uznal, že Apple porušil patenty Qualcommu, týkajúce sa technológie, ktorá upravuje čipy pre efektívnejšiu správu spotreby energie pri odosielaní a prijímaní bezdrôtového signálu.

Novo vyrobené kusy starších modelov, ktorých sa týkalo pozastavenie predaja, budú výhradne obsahovať iba čipy od Qualcommu. Spoločnosť uviedla, že už nebude používať modemy od Intelu pre telefóny, ktoré budú predávané v Nemecku. Za celým sporom pritom nestála iba spoločnosť Intel, ale aj ďalší dodávateľ, spoločnosť Qorvo. 

Telefóny iPhone 7 a 8 boli rovnako zakázané aj v Číne, ale doteraz sa ich predaj reálne nezastavil, nakoľko spoločnosť Apple stále podáva námietky voči tomuto rozhodnutiu.

V prípade iPhonu X, ktorý sa rovnako objavil na zozname nežiadúcich zariadení, sa pozastavenie predaja nedotklo takmer vôbec, pretože zákaz predaja sa vzťahujú len na obchody Apple, a nie na predajcov tretích strán. Súčasná generácia iPhonov – XS a XR, sa spolieha iba na modemy od Intelu, keďže Apple momentálne využíva tie od Qualcommu, iba pre staršie modely iPhonov.

Zdroj: Reuters

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 9 príde čoskoro: Dizajnový klenot s nekompromisnou výbavou?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.