Ale má aj inú funkciu, zobrazí informácie v múzeu.

Smartfóny sú pre mnohých používateľov ich jediným fotoaparátom. Je to dané tým, že ho majú vždy pri sebe. Taktiež, kvalita fotoaparátov v telefónoch rastie a tak mnohí používatelia nemajú dôvod, aby si kupovali samostatný fotoaparát.

Popularitu fotenia pomocou iPhonov si samozrejme uvedomuje aj Apple, ktorý do vývoja fotoaparátu investuje veľa prostriedkov. Najnovšie sa však spomína technológia, ktorej koncept vás asi nepoteší – za predpokladu, že sa niekedy objaví v praxi. Apple totiž získal patent na danú technológiu a všetci vieme, ako to s patentami chodí.

Každopádne, patent opisuje fotoaparát v telefóne, ktorý dokáže reagovať na dáta, vysielané pomocou neviditeľných infračervených signálov. Tieto signály môžu zlepšovať používateľský zážitok – napríklad ste v múzeu, snímate nejaký exponát telefónom a v hľadáčiku sa vám zobrazia informácie o danom objekte. Na druhej strane však môžu váš fotoaparát na diaľku znefunkčniť.

V niektorých prípadoch by to bolo možnože vhodné – v divadlách, kinách alebo na niektorých koncertoch. Technológiu by však mohli eventuálne využívať aj policajti a to sa už ľuďom nepáči. Hoci ide iba o koncept, ktorý sa možno nikdy nedostane na trh, používatelia hneď začali podpisovať online petíciu. Tá má aktuálne viac ako 10 000 podpisov.

Dodajme, že Apple o tento patent požiadal už v roku 2011. A ako sme už spomenuli, možno sa nikdy nebude používať v praxi, resp. nie v masovo používaných zariadeniach.

Nový patent Applu opisuje technológiu, ktorá môže vypnúť fotoaparát v telefóne na diaľku. Napríklad počas koncertov

Nový patent Applu opisuje technológiu, ktorá môže vypnúť fotoaparát v telefóne na diaľku. Napríklad počas koncertov

Zdroj: The Atlantic

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit