Ak chcete vyskúšať pripravovanú verziu systému iOS, už môžete.

Apple vydal aktualizáciu na operačný systém iOS 15.6, ktorá je dostupná pre širokú verejnosť a pre všetky zariadenia s nainštalovaným systémom iOS 15.X. Nová verzia neprináša veľa noviniek, nakoľko sa Apple zameriava na finalizáciu operačného systému iOS 16.

Každopádne, pokiaľ máte iPad mini 6. generácie, aktualizáciu na iOS (resp. iPadOS) 15.6 odporúčame – rieši problém s nabíjaním tohto tabletu. Apple takisto opravil problém so zobrazovaním zaplneného úložiska iPhonu, resp. iPadu, aj keď tomu tak nebolo. A odstránené sú tiež problémy s aplikáciami Knihy, Safari. Novinkou sú nové ovládacie prvky v aplikácii TV pri sledovaní športových prenosov.

Apple takisto sprístupnil verejnú beta verziu pripravovaného systému iOS 16. Pokiaľ si chcete budúcu verziu vyskúšať v predstihu, stačí navštíviť web Applu a prihlásiť sa do svojho konta. Po zaregistrovaní a stiahnutí profilu sa váš iPhone zreštartuje a následne si budete môcť stiahnuť beta verziu iOS 16.

Beta verziu sme si stiahli aj my v redakcii a potešilo nás, že okrem ďalších noviniek je možné odomykať iPhone pomocou Face ID aj v režime na šírku, čo doteraz nebolo možné a niekedy to bolo obmedzujúce.

Zdroj: Apple, vlastné

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit