So skladateľnými displejmi sa Apple neponáhľa, prvé zariadenie vraj predstaví o dva roky.

Smartfóny so skladateľnými displejmi sú na trhu už nejaký ten piatok. Prvé zariadenia sa začali komerčne predávať už v roku 2019, pričom koncepty a pokusy o vytvorenie takéhoto zariadenia tu boli oveľa skôr. Apple sa však na tomto trende zatiaľ nezviezol, no o predstavení skladateľného zariadenia s nahryznutým jablkom na zadnej strane sa rozpráva už dlhšiu dobu.

Najnovšie úniky však poukazujú na to, že sa Tim Cook s Applom neponáhľa s uvedením takéhoto zariadenia na trh. Zdá sa totiž, že prvé modely budú dostupné až v roku 2026, pričom vieme, o aký typ elektroniky pôjde. Skladateľný model by pritom mal nahradiť jedno zariadenie z portfólia spoločnosti.

Poznáme podrobnosti o skladačke od spoločnosti Apple

Nové zariadenie, ktoré má Apple predstaviť niekedy medzi rokmi 2026 a 2027 podľa všetkého zapadne do kategórie smartfónov aj tabletov. Nastane tak nová éra zariadení od Applu, keďže by malo ísť o hybridný model. Ten podľa všetkého nahradí 8,3-palcový iPad mini, ktorý je súčasťou portfólia spoločnosti taktiež pomerne dlho. Skladateľné model by mal mať v rozloženom stave 7 alebo 8 palcov, čím by dokázal nahradiť práve tablet. O veľkosti uhlopriečky displeja modelu v zloženom stave sa zatiaľ nehovorí.

iPad 10. generácie (2022)Zdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
iPad 10. generácie (2022)

S myšlienkou nahradenia iPadu mini skladateľným modelom však prichádza aj množstvo otázok. Apple má totiž údajne v pláne priniesť do menšieho iPadu OLED panely a práve generácia, ktorú predstaví v roku 2026 by mohla byť jednou z tých inovovaných. Čo je teda na týchto únikoch pravdivé zatiaľ nemožno povedať.

Aktuálne je však jasné, že skladateľné zariadenie od spoločnosti Apple skutočne príde. Už skoršie úniky naznačovali, že americký gigant tieto zariadenia skutočne testuje. Testovaním má prechádzať aj 20,5-palcový skladateľný displej, ktorý bude mať po zložení približne 7 alebo 8 palcov. Bližšie informácie sa však zrejme dozvieme až s blížiacim sa predstavením.

Zdroj: andro4all.com, thelec.kr

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.