Ak Apple takéto zariadenie predstaví, bude ním konkurovať hlavne Amazonu či Google.

Inteligentné displeje sú tu s nami už nejaký ten rok, ale zatiaľ sa nestali ani zďaleka takou významnou súčasťou trhu ako smartfóny, tablety či aspoň inteligentné hodinky. Jedným z mála hráčov, ktorý má silu zmeniť to, je Apple.

Na projekte z tohto produktového radu však americký výrobca už možno pracuje. Tvrdí to známy odborník na Apple z agentúry Bloomberg Mark Gurman, podľa ktorého by nové zariadenie bolo podobné tabletu iPad, ale lacnejšie a orientované na použitie v domácnosti. Teda okrem iného na ovládanie svetiel, termostatov a iného príslušenstva inteligentnej domácnosti, ale aj na vybavovanie videohovorov cez aplikáciu FaceTime.

Jeho súčasťou by bol vraj aj magnet, ktorým by sa dalo pripnúť na kovové povrchy. Snáď bude mať aj možnosť personalizovaných profilov, čo je dosť značná slabina iPadov.

Okrem toho vraj cupertinská spoločnosť pripravuje aj novú verziu set-top boxu Apple TV s rýchlejším procesorom. Plánovaná je údajne na prvú polovicu roka 2024, ale jej súčasťou vraj nebude podpora 8K rozlíšenia. Zrejme veľkej väčšine používateľov ani nebude chýbať, pretože obsahu v takomto vysokom rozlíšení je zatiaľ ako šafránu a nezdá sa, že za rok by sa to malo zmeniť.

Zdroj: Bloomberg.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.