Informácie z dodávateľského reťazca Apple hovoria o tom, že firma pripravuje lacnú verziu MacBooku Air. Do predaja sa má dostať už na jar tohto roku s cenovkou, ktorá nepresiahne hranicu 1000 dolárov.

Nový MacBook Air za menej ako 1000 dolárov? Už onedlho zrejme skutočnosť. Aspoň to tvrdí známy a uznávaný analytik z KGI Securities, Ming–Chi Kuo, ktorý sa nezvykne v podobných prognózach mýliť. Podľa jeho slov Apple úplne nezanevrel na líniu svojich štíhlych a štýlových laptopov a v druhom kvartáli tohto roka si pre nás prichystal prekvapenie v podobe lacného MacBooku Air. Aby sme boli presní, nebude tak úplne lacný v porovnaní s inými výrobcami, ale na pomery slávnej firmy s logom nahryznutého jablka a svojich predchodcov, slovo „lacný“ použiť môžeme.

Ming–Chi Kuo síce bližšie nešpecifikoval, či pôjde o zľavu na terajší model, alebo sa dočkáme úplne nového MacBooku Air, odborná verejnosť však očakáva skôr druhú alternatívu. Podľa správy KGI Securities, ktorá je smerovaná investorom, by sa mali v tomto kalendárnom roku zvýšiť predaje MacBookov až o 15%. Keďže rada MacBookov a MacBookov Pro má relatívne stabilizované predajné čísla, za nárastom by sa mal skrývať práve nový a lacnejší MacBook Air.

Po hardvérovej stránke sa model Air za posledné roky menil iba minimálne a to iba v procesore a veľkosti operačnej pamäte RAM. Posledného vylepšenia sa dočkal na vlaňajšom WWDC (Apple Word Wide Developer Conference) a to v smere rýchlejšieho procesora a 8 GB RAM. V súčasnosti sa tento model na Slovensku predáva za cenu okolo 900 eur.

Zdroj: Apple Insider