Pri súčasných technológiách by boli podobné okuliare extrémne drahé.

Apple by chcel v najbližších rokoch začať konkurovať v oblasti virtuálnej reality spoločnostiam ako je Google, Microsoft či Facebook. Chce vytvoriť vlastné okuliare, ktoré budú kombinovať virtuálnu realitu s rozšírenou realitou. Interný projekt s názvom T288 by sa tak na verejnosť mohol dostať už v roku 2020.

Okuliare by mali mať vstavené 8K displeje, ktoré budú dokonale zobrazovať takmer všetko. Neboli by však primárne určené na zábavu ako je tomu teraz. Ich cena by bola totiž extrémne veľká a slúžiť by tak spočiatku mohli skôr vo vede alebo biznise.

Pred Applom však stojí veľký problém, ktorý zrejme nevyrieši do už spomínaného roku 2020. Pre dva 8K displeje je potrebné mať vcelku veľký výkon v podobe grafických kariet, ktoré by zabrali v tomto prípade veľa priestoru. Nedalo by sa tak už hovoriť o okuliaroch ale skôr helme. Z toho dôvodu zrejme okuliare dostanú externý box, kde bude výpočtový výkon a do okuliarov sa bude obsah iba streamovať.

Apple chce tak ľuďom priniesť „zmiešanú“ realitu, ktorú ukázala už spoločnosť Microsoft. Jedná sa v podstate o VR okuliare, ktoré majú množstvo senzorov, vďaka ktorým sa prenáša obsah z reálneho sveta do toho virtuálneho. Je to teda akási zmes rozšírenej reality a virtuálnej reality.

Zdroj: TechCrunch