Tvrdí to prognóza agentúry Bloomberg, ktorá viac–menej potvrdzuje niektoré doteraz známe dohady.

Všetci technologickí nadšenci pomaly začínajú upierať svoj zrak na Divadlo Steva Jobsa, kde Apple 12. septembra predstaví jedenástu generáciu smartfónu, ktorý si podmanil svet. Apple sa podľa správy Bloombergu tento rok bude snažiť o oslovenie širšej skupiny potenciálnych používateľov, ktorým dá na výber až z troch modelov.

Redaktori Mark Guman a Debby Wu v spoločnom článku tvrdia, že nás čaká ďalší rok s príznakom „s“, čo znamená, že tohtoročné iPhony prídu s minuloročným dizajnom a vylepšenými „vnútornosťami“. Na čo presnejšie sa teda môžeme už onedlho tešiť?

3 nové iPhony

Očakávajú sa 3 nové iPhony. Prvým má byť zdokonalený iPhone X s 5,8″ OLED displejom, druhým bude s vysokou pravdepodobnosťou „high–end“ iPhone s väčším 6,5″ OLED displejom a tretí, najlacnejší iPhone bude disponovať 6,1″ LCD displejom. Predpokladá sa, že názvy nových iPhonov budú iPhone Xs, Xs Max a Xc pre najlacnejší model s LCD displejom.

Dva väčšie modely by mali byť síce dvojSIMkové, no táto funkcionalita bude asi obmedzená iba na využitie v Číne. Uvidíme.

Nové farby

6,1″ model bude vraj dostupný v rozličných netradičných farebných variáciách. Okrem sivej či bielej farby, si tak na svoje môžu prísť fanúšikovia modrej, oranžovej, žltej alebo červenej.

Ovládacie gestá

Všetky 3 nové modely bude vedieť používateľ ovládať rozličnými novými gestami, ktoré majú byť ešte o čosi jednoduchšie a intuitívnejšie, ako je tomu dnes pri iPhone X. Nebude chýbať tiež podpora Face ID.

iPad Pro, Apple Watch a Apple AirPods

Aj keď hlavnou hviezdou večera budú iPhony, Apple by mal predstaviť aj ďalšie inteligentné doplnky zo svojho portfólia. Hodinky Apple Watch majú priniesť väčší displej v rovnako veľkom tele ako aktuálne Apple Watch Series 3. Spomína sa aj podpora merania EKG.

Nový iPad Pro bude opäť o niečo tenší a aj v jeho prípade už bude senzor odtlačkov prstov nahradený technológiou Face ID. V súvislosti s ním sa objavili aj špekulácie o USB-C porte s 18 W rýchlym nabíjaním. Vylepšení sa majú dočkať takisto bezdrôtové slúchadlá AirPods a svetlo sveta údajne uzrie aj bezdrôtová nabíjačka AirPower.

Cena

Keďže rast globálneho mobilného trhu sa každým rokom spomaľuje,  Apple sa zrejme opäť rozhodne o niečo navýšiť cenu svojich prémiových inteligentných telefónov. Jedinú šancu dostať sa s cenovkou pod hranicu tisíc eur bude mať 6,1″ model s LCD displejom. V prípade záujmu o jeden z modelov vybavených OLED displejom, budeme musieť siahnúť do vrecka ešte hlbšie ako pred rokom.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

iPhone Xc, Xs a Xs Max: Sú to názvy tohtoročných iPhonov?