Aplikáciu stačí raz zakúpiť a môžete ju využívať na všetkých platformách od Applu.

Apple sa snaží ešte viac prepojiť platformy iOS a macOS. Dávnejšie sprístupnil projekt Catalyst, ktorý má umožniť fungovanie jednej aplikácie na počítačoch, tabletoch aj smartfónoch a teraz spúšťa univerzálne nákupy aplikácií. V praxi to znamená, že používateľ si aplikáciu zakúpi raz a následne ju môže využívať na všetkých kompatibilných platformách a zariadeniach od Applu.

Na novinku upozornil vývojár Steve Troughton-Smith na sociálnej sieti Twitter. Z jeho informácií vyplýva, že vývojári môžu odteraz povoliť alebo zakázať univerzálne nákupy a rozhodnúť tak, či chcú svoju aplikáciu predávať ako jeden nákup pre všetky platformy alebo ako samostatné produkty pre macOS a iOS.

Pripomeňme, že podpora tzv. Catalyst aplikácií, ktoré fungujú na všetkých zariadeniach, je k dispozícii od macOS 10.15 Catalina. Ich koncept spočíva v jednoduchšom prekonvertovaní iOS aplikácie pre platformu macOS. Vývojári by tak mali tráviť menej času úpravou mobilnej aplikácie pre potreby počítačov a odteraz môžu takúto aplikáciu predávať ako jeden produkt pre všetky platformy.

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

WWDC 2019: Apple predstavil iPadOS a nový macOS Catalina

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit