Prvá verzia verejných beta verzií je dostupná na stiahnutie.

Apple v júni predstavil nové verzie operačných systémov pre iPhone, iPad, MacBook či Apple Watch. Novinkám, ktoré tieto operačné systémy prinášajú, sme sa venovali v samostatných článkoch tu:

Finálne verzie nových operačných systémov budú dostupné na stiahnutie na jeseň, obvykle je to v druhej polovici septembra. Apple však umožňuje nedočkavým používateľom, aby si nainštalovali tzv. verejné beta verzie a vyskúšali nové operačné systémy v predstihu.

Prvá verejná beta verzia operačných systémov iOS 18, iPadOS 18, watchOS 11 a macOS Sequoia je už dostupná na stiahnutie. Pokiaľ by ste si ju chceli stiahnuť, treba sa najskôr zaregistrovať na stránke beta.apple.com. Následne by ste mali mať možnosť stiahnuť si verejnú beta verziu cez nastavenia jednotlivých zariadení:

  • iPhone a iPad – Nastavenia > Všeobecné > Aktualizácia softvéru > Beta aktualizácie > iOS 18, resp. iPadOS 18 Public Beta
  • Apple Watch – aplikácia Watch > Všeobecné > Aktualizácia softvéru > Aktualizácie beta verzií > watchOS 11 Public Beta
  • macOS – Nastavenia > Všeobecné > Aktualizácia softvéru > Beta aktualizácie

Apple obvykle vydá štyri verzie verejných beta verzií, pričom v druhej polovici augusta už operačný systém značne zodpovedá tomu, čo ponúkne jeho finálna verzia. Okrem verejných beta verzií sprístupňuje aj tzv. vývojárske beta verzie. Tie sú dostupné ešte skôr. Aktuálne je dostupná tretia vývojárska beta a prvá verejná beta verzia.

Výber verejnej beta verzie pre iPhone a Apple WatchZdroj: TOUCHIT
Výber verejnej beta verzie pre iPhone a Apple Watch

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit