Nový headset Apple Vision Pro v USA pomaly prichádza do predaja, v iných krajinách sa predstaví neskôr.

Headset Apple Vision Pro v USA predstavili ešte v priebehu minulého roka a pred pár dňami prišlo oznámenie o začiatku predaja. Nikoho však neprekvapí, že začiatok predaja je zatiaľ určený len v USA a ďalšie krajiny či regióny si tak budú musieť počkať. Dôvodom sú podľa všetkého zatiaľ nedostatočné skladové zásoby, keďže Apple chce, aby začiatok predaja prebehol hladko a zákazníci nečakali na dodanie produktov príliš dlhú dobu.

Ďalším dôvodom je však pravdepodobne aj vývoj softvéru visionOS, ktorý zatiaľ modifikujú pred globálnym uvedením produktu na trh. Apple však má postupne prechádzať do štádia, keď predstaví headset Apple Vision Pro aj na ďalších trhoch, keďže sa tak má udiať ešte pred konferenciou WWDC 2024.

Apple Vision Pro na svetovom trhu už čoskoro

Konferencia WWDC je pre headset Apple Vision Pro akosi symbolická. Na tejto konferencii sa prvý raz headset predstavil, resp. prebehlo jeho oficiálne oznámenie. Ešte pred touto konferenciou však má prebehnúť jeho oficiálne uvedenie na viaceré trhy aj mimo USA. Konferencia WWDC 2024 prebehne v júni, do oficiálneho predstavenia Apple Vision Pro aj mimo USA teda nezostáva veľa času.

Apple Vision ProZdroj: Apple
Apple Vision Pro

Po USA sa očakáva, že Apple uvedie svoj headset najmä na troch významných a strategických trhoch. Jedným z nich je Spojené kráľovstvo, ďalej ide o Kanadu a Čínu. Práve v týchto regiónoch sa očakáva, že bude o headset najväčší záujem.

O headset má záujem aj Disney

Spoločnosť Disney, resp. platforma Disney+ vyjadrila svoj záujem o nový headset od spoločnosti Apple. Spolupráca medzi streamovacou službou a headsetom Apple Vision Pro vyústi do ponuky viac ako 150 filmov v 3D, pričom ďalšie sa budú postupne pridávať. Vďaka tejto ponuke tak môže narásť aj počet predplatiteľov služby, no aj záujemcov o nový headset, ktorí si chcú užiť svoje obľúbené filmy v 3D formáte.

V súčasnosti je pritom známe aj to, aké filmy budú v počiatočnej ponuke. Hovorí sa o atraktívnych tituloch ako sú Avatar: Cesta vody, Duna, Spider-Man: Paralelné svety či Super Mario Bros. vo filme.

Zdroj: andro4all.com (1, 2)

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.