Prvé zariadenia s podporou 5G sietí, by sa mali začať vo väčšej miere objavovať už v roku 2019.

Apple so svojimi iPhonmi sa k nim s najväčšou pravdepodobnosťou nepridá. Podľa spoľahlivého zdroja, by mal začať Apple využívať 5G modemy od Intelu (s označením 8161) až v roku 2020. Spoločnosť Apple už údajne používa prototyp čipu Intel 8060, ale má problémy s rozptýlením tepla, čo by mohlo viesť k prehrievaniu a aj skracovaniu životnosti batérie.

Problém nie je pritom natoľko kritický, aby spoločnosť Apple znovu oslovila Qualcomm. Zo vzniknutej situácie nie je samozrejme úplne nadšená. Spoločnosť má pripravený aj záložný plán. Oslovila totiž aj MediaTek a v prípade potreby použije ich 5G modemy.

Zdroj: silicon.es

Môže byť aj sklamaním, pokiaľ ste dúfali, že iPhony budú čoskoro využívať najmodernejšiu 5G sieť. Mierne omeškanie je pritom v súlade so stratégiou spoločnosti. Aj v prípade zavádzania podpory LTE sa čakalo až na model iPhone 5. Apple tak má stále dostatok času, pokým technológia vyzreje a svojim používateľom poskytne hotový a spoľahlivý produkt.

Pokiaľ vezmeme v úvahu aj fakt, že počas roka 2019 sa bude 5G iba postupne zavádzať a rozširovať, tak naozaj rok 2020 bude na predstavenie zariadení od Apple s podporou 5G, priam ideálny.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

5G sieť na Slovensku – jej nasadzovanie, možnosti a využitie

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.