Tohtoročné smartfóny od Applu by už nemali mať problém s nabíjaním.

Po uvedení iPhonu XS a XS Max na trh sa objavili informácie od niektorých používateľov, ktorí sa sťažovali na problémy s nabíjaním a Wi-Fi konektivitou. V prípade nabíjania totiž mohla nastať situácia, že sa iPhone po pripojení k napájaciemu káblu nezačal nabíjať automaticky, ale až po zapnutí displeja. Je jasné, že tento bug mohol spôsobiť problémy najmä v prípade, kedy bol telefón úplne vybitý a displej ste teda nemohli zapnúť. Takýmto správaním však netrpeli všetky iPhony a aj náš kus, ktorý sme mali k dispozícii na test, sa správal korektne.

Táto chyba by však už mala byť minulosťou. Apple vydal aktualizáciu operačného systému iOS 12, takže pokiaľ vlastníte iPhone XS alebo XS Max, určite si novú verziu 12.0.1 nainštalujte. Okrem problémov s nabíjaním rieši aj ďalší problém a tým je preferencia pomalšej 2,4 GHz Wi-Fi siete, ku ktorej sa nové iPhony pripájali aj v prípade, že bola k dispozícii totožná 5 GHz sieť s kvalitnejším pripojením.

iOS 12.0.1 tiež rieši drobné problémy s Bluetooth konektivitou a používatelia iPadu ocenia návrat klávesu .?123 na jeho pôvodné miesto.

Opravy vo verzii iOS 12.0.1

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

iOS 12 príde 17. septembra. Zrýchli staré iPhony a povie vám, ako dlho visíte na Facebooku (doplnené)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit