Face ID s rúškom je k dispozícii pre iPhone 12 a novšie modely.

Apple sprístupnil novú verziu operačného systému iOS. Verzia 15.4 je dostupná na stiahnutie pre všetky iPhony, ktoré bežia na ľubovoľnej verzii systému iOS 15. Dostupnosť aktualizácie si môžete skontrolovať cez Nastavenia > Všeobecné > Aktualizácia softvéru.

iOS 15.4 prináša dve kľúčové novinky. Tou prvou je odomykanie iPhonu pomocou Face ID aj v prípade, že máte na tvári rúško. Funkcia je dostupná pre iPhone 12 a novšie modely, pričom si ju môžete zapnúť alebo vypnúť v nastaveniach funkcie Face ID.

Pokiaľ si aktivujete odomykanie pomocou Face ID aj s rúškom na tvári, budete si musieť opätovne naskenovať vašu tvár iPhonom. Naše prvé dojmy sú také, že odomykanie s rúškom na tvári funguje spoľahlivo. Problém však môže nastať v prípade, že budete mať na tvári aj okuliare či klobúk.

iOS 15.4 a novinky v novej verzii. Na poslednom screene je vidieť nové nastavenie pre Face ID

Podpora pre európske COVID preukazy a ďalšie novinky

Druhá užitočná novinka, ktorú prináša iOS 15.4, je podpora európskych COVID preukazov. Tie si môžete uložiť priamo do systémových aplikácií Peňaženka a Zdravie v iPhone. V redakcii sme to vyskúšali a potvrdzujeme, že iPhone s najnovšou verziou systému iOS podporuje aj slovenské COVID preukazy. Stačí spustiť systémovú aplikáciu Kamera a namieriť zadný fotoaparát na QR kód vášho COVID preukazu.

iOS 15.4 prináša aj 123 nových smajlíkov. Okrem iného pribudli emoji ikony trolla či tehotnej ženy. Nová verzia prináša aj nové bezpečnostné funkcie pre AirTagy či funkciu Tap to Pay, pomocou ktorej môžete premeniť iPhone na terminál na prijímanie bezkontaktných platieb. Táto funkcia je však momentálne dostupná iba v Amerike.

iOS 15.4 podporuje aj slovenský COVID preukaz. Stačí zapnúť systémovú aplikáciu Kamera a namieriť naň fotoaparát

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit