Táto špecifická chyba mohla spôsobovať určité nepríjemnosti. Apple na ňu zareagoval promptne, pričom sa najskôr používateľom ospravedlnila o niekoľko dní na to vydal opravnú aktualizáciu.

Tá je aktuálne dostupná a odporúčame vám ju stiahnuť a nainštalovať. Ak vám nevyskočila automaticky, tak stačí prejsť do nastavení – všeobecné – aktualizácia softvéru. Táto aktualizácia má v prípade iPhonu X iba 89,6 MB. Ide teda o malú, prioritne bezpečnostnú aktualizáciu, ktorá neprináša žiadne novinky iba opravy.

„Chyba sa prejavovala tak, že niektorí používatelia mohli počuť druhú stranu ešte predtým, ako bol FaceTime hovor prijatý.“

Vyskúšať sa to dalo tak, že ste spustili FaceTime, pridali druhého účastníka a napokon aj vaše telefónne číslo. FaceTime takýmto spôsobom aktivoval skupinový hovor, a to aj napriek tomu, že druhý používateľ ešte hovor neprijal. Chyba sa prejavovala tak, že bolo možné počuť druhého účastníka, ale on vás mohol počuť tiež. Nešlo teda priamo o možnosť odpočúvania, ale o nečakané narušenie súkromia. Apple po zistení chyby skupinové hovory vo FaceTime dočasne zakázal. Po tejto aktualizácii ich môžete opäť a bez problémov používať.

Prečítajte si aj:

Najužitočnejšia aplikácia pre iOS: Documents vám nesmie chýbať!

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE