Do rúk spotrebiteľov by sa mohli dostať v treťom štvrťroku tohto roka.

Analytická spoločnosť KGI, ktorá je známa svojimi vcelku presný predpoveďami prišla s novými informáciami o nasledujúcej generácii hodiniek Apple Watch. Najväčšou zmenou, ktorá by mala prísť je zväčšenie displeja približne o 15%. Veľkosť hodiniek by sa však mala zachovať a využil by sa tak viac priestor, ktorý dnes zaberá rámik.

V súvislosti s väčším displejom by nová generácia hodiniek mohla dostať aj mierne iný tvar. Jednalo by sa tak o prvú zmenu tvaru od uvedenia prvého modelu hodiniek v roku 2015. Ak by totiž spoločnosť iba zväčšila displej a nič iné by nezmenila, tak by na trhu boli dostupné verzie 44 mm a 48 mm, ktoré by pravdepodobne od kúpi skôr odradili. V súčasnosti sa predávajú verzie 38 mm a 42 mm.

Okrem zväčšenia displeja a prípadne upraveného dizajnu by sa mala nová generácia hodiniek dočkať aj zvýšenia výdrže batérie. Tá aktuálne bez problémov postačuje na celodenné používanie a následne nabitie tesne pred spánkom. Otázkou však ostáva, či nová generácia dostane jednu z pripravovaných noviniek – neinvazívny glukomer alebo modul EKG. Pravdepodobnosť je ale nízka.

Zdroj: AppleInsider

Prečítajte si aj:

Recenzia Apple Watch 3: Skvelé hodinky pre športovcov aj manažérov

Značky: