Skvelé hodinky, budú ešte lepšími.

Apple Watch Series 5, môžu prísť nielen s vylepšeniami v oblasti dizajnu, vrátane keramického prevedenia, ale aj podporou EKG, ktorá by sa tentokrát mala dostať už do viacerých regiónov. Tieto najnovšie informácie sú od dôveryhodného Apple analytika, Ming-Chi Kuo.

Vo svojej najnovšej správe, Kuo odhaľuje hlavne množstvo vízií o iPhonoch, iPadoch a MacBookoch, pre modelový rok 2019. V správe sa pritom iba stručne zaoberá hodinkami Apple Watch. Napriek tomu, by aj tieto informácie mohli byť cenné, pretože schopnosť zaznamenávať EKG pri sérii Apple Watch 4, sú ich najvýraznejšou inováciou.

Nanešťastie, funkcia EKG je v súčasnosti dostupná iba používateľom v USA. Nie je to spôsobené tým, že funkcia nefunguje v iných krajinách, ale preto, že Apple musí spĺňať rôzne regionálne predpisy, ktoré dohliadajú na implementáciu tejto funkcie v spotrebnej elektronike.

Problémom pri zavádzaní tejto funkcie do smart hodiniek spočíva v tom, že sa stanú zdravotníckou pomôckou, ktorá spadá do kategórie, ktorá je regulovaná rôznymi zákonmi. V prípade, keď sa Apple Watch Series 5 dostanú do ďalších regiónov, v ktorých je funkcia EKG podporovaná, majitelia Apple Watch Series 4 môžu tak aj mimo USA, získať na svoje zápästia túto funkciu, prostredníctvom aktualizácie softvéru.

Kuo okrem toho spomína aj nový dizajn keramického púzdra hodiniek. Nevieme, čo to presne znamená, ale vzhľadom k tomu, že prémiové keramické verzie predchádzajúcich modelov Apple Watch mali problémy s nadmerným opotrebovaním, tak tento krok nie je prekvapujúci, ale žiadúci.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Recenzia Apple Watch 3: Skvelé hodinky pre športovcov aj manažérov

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.