Apple Watch a ďalšie nositeľné zariadenia by mohli v krátkej budúcnosti začať pomáhať lekárom pri včasnej diagnostike chorôb.

Štúdia, ktorá prišla s týmito výsledkami, bola realizovaná na vzorke 6000 ľudí a realizoval ju zdravotnícky startup Cardiogram a spoločnosť UCSF. Výskum sa však netýkal len Apple Watch, ale aj chytrého náramku Fitbit, nakoľko oba dokážu poskytovať veľmi presné dáta o srdcovej frekvencii.

Kombinácia veľmi presných chytrých meračov srdcovej frekvencie spoločne s algoritmami strojového učenia dokážu byť pri včasnej diagnostike veľmi efektívne. Pre získanie presných dát na diagnostiku boli do štúdie zapojení aj ľudia, ktorým spomínané choroby už boli diagnostikované oficiálnou cestou.

Cieľom tejto štúdie, okrem iného, bolo hlavne podnietiť rozvoj podnikania v oblasti prevencie pre používateľov chytrých náramkov a hodiniek. Ich budúcnosť totiž môže byť práve v oblasti zdravotníctva vďaka rýchlo rozvíjajúcej sa umelej inteligencii.

V oblasti diagnostiky chorôb skrz Apple Watch sa zaoberá priamo aj spoločnosť Apple v spolupráci s Stanfordskou univerzitou.

Zdroj: ZDNet

Prečítajte si aj:

Apple Watch môžu zachrániť život. Pomohli mužovi s pľúcnou embóliou

Značky: