Čoraz viac smartfónov pritom používa Oled displeje.

Na trhu s OLED panelmi je lídrom s pomerne veľkým náskokom kórejský Samsung. Niektoré spoločnosti aj napriek tomuto faktu dávajú prednosť ďalším dvom výrobcom BOE a Visionox. Dokonca aj spoločnosť LG dá pri svojom rolovateľnom smartfóne prednosť BOE a to aj napriek tomu, že sama OLED panely vyrába. Apple je od predstavenia modelu iPhone X jedným z hlavných odberateľov OLED displejov od Samsungu. Zdá sa však, že vývoj mini LED obrazoviek by mohol spoločnosť Samsung ohroziť.

Apple iPad Pro

Podľa posledných správ Apple urýchľuje propagáciu produktov, ktoré nahrádzajú OLED displeje. Spoločnosť využíva svoj vplyv na mobilný hardvérový priestor a mini LED obrazovky sú dôležitým míľnikom. Prebiehajúce rokovania medzi Apple a výrobcami komponentov sú takmer na konci. Sú dostupné správy, že niektorí dodávatelia už obdržali objednávky na ďalšiu generáciu iPad Pro. Okrem toho by mali byť zadané aj objednávky na mini LED obrazovky pre nové modely MacBook Pro.

Existujúcim dodávateľom pre iPad Pro je spoločnosť Yongfeng Electronics. Do dodávateľského reťazca sa však zapoja aj spoločnosti Zhending Technology a Flexium Interconnect. IPad Pro oficiálne dorazí v roku 2021.

Apple vyvíja mini LED displeje s použitím 10 000 „lediek„, z ktorých je každá menšia ako 200 mikrónov. Pretože je takto vytvorených viac LED diód a viac stmievateľných oblastí, mini LED displej môže poskytovať tmavšiu čiernu, vyšší jas, bohatšie farby a väčší kontrast.

Svojou podstatou je mini LED stále LCD, ale poskytuje jemnejšie podsvietenie, môže dosiahnuť vyšší jas, jemnejšie odtiene šedej a lepší kontrast. Pre svoje OLED produkty bude Apple brať do úvahy MicroLED panely, ktoré majú dlhšiu životnosť, vyšší jas a nižšiu spotrebu energie. Celý zobrazovací modul môže byť tiež tenší. Nevýhodou je, že jeho výrobné náklady sú pomerne vysoké, čo sa môže negatívne prejaviť na konečnej celkovej cene produktu.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

LG pracuje na smartfóne s rolovateľným displejom: Chce sa opäť dostať do pozície inovátorskej značky

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.