Nedávne správy to iba naznačovali.

V nich známy analytik Ming-Chi Kuo uviedol, že štandard USB-C by sa mal v iPhonoch objaviť už v roku 2023. Malo by sa tak udiať s príchodom generácie iPhone 15. To by pre telefóny od Apple znamenalo, že po dlhých rokoch sa budú musieť vzdať ikonického Lightning portu, ktorý sa stal ich neodmysliteľnou súčasťou. Aj teraz sa zdá, že analytické predpovede Ming-Chi Kua sú opäť veľmi presné. 

Potvrdzujú to aj najnovšie správy z portálu GSMArena, ktoré informujú, že Apple už skutočne začal testovať iPhony s USB-C. Vieme však aj to, že tohtoročné iPhony budú mať vo svojej výbave stále Lightning konektor.

Apple v súvislosti s touto správu údajne pracuje aj na adaptéri, ktorý by mal iPhonom s USB-C zabezpečiť spätnú kompatibilitu s už existujúcim príslušenstvom. Predpokladáme, že pôjde o extra adaptér, ktorý nebude súčasťou balenia budúcich iPhonov.

iPad Pro 2021Zdroj: Apple
iPad Pro 2021 s USB-C

Jedným z dôvodov prechodu z Lightning konektora na USB-C by mohol byť aj narastajúci tlak EÚ, aby všetky zariadenia používali jeden univerzálny konektor. Pokým Android zariadenia s tým nemajú žiadny problém, Apple nad týmto rozhodnutím váha už pomerne dlho. To aj napriek tomu, že značná časť produktov z portfólia spoločnosti tento port už využíva. 

Je pritom viac ako isté, že aj iPhony s USB-C získajú množstvo výhod, a nebudú odkázané na menej moderný Lightning.

USB-C zabezpečí lepší dátový prenos a rýchlejšie nabíjanie.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.