Očakáva sa, že iPhony 2019 zostanú z hľadiska dizajnu do značnej miery podobné tým z roku 2018.

Výrazné zmeny by sa mali udiať hlavne v oblasti dizajnu fotoaparátov a samozrejme aj výkonu. Toto sú pravdepodobne aj dobré dôvody na to, aby používatelia starších zariadení prešli z iPhonu X, iPhonu 8, alebo iných starších modelov na práve pripravované modely. Podľa posledných informácií sa nemáme príliš tešiť na zásadné vylepšenia v oblasti kvality fotoaparátov.

Spoločnosť Apple údajne podpísala zmluvu s britskými spoločnosťami z Nanoco vo výške 22 miliónov dolárov. So svojimi dcérskymi spoločnosťami sa zaoberá výskumom, vývojom, výrobou a licencovaním kvantových bodov bez obsahu kadmia a ťažkých kovov (CFQD) a polovodičových nanomateriálov pre použitie v rôznych komerčných aplikáciách.

Táto ekologická technológia nemá byť v ponímaní Applu použitá na displeje, ale na celkom nové senzory fotoaparátov. Kvantová technológia sa používa v niektorých high-end televízoroch od Samsungu a body môžu byť aj stavebným prvkom nadchádzajúcej technológie MicroLED, do ktorej spoločnosť Apple údajne investuje.

Pokiaľ ide o senzory fotoaparátov, technológia CFQD umožňuje oveľa lepšie ovládanie svetla v porovnaní so súčasnou kremíkovou. Škoda, že Apple dospel k záveru, že momentálne je to príliš nákladné, aby sa táto technológia začala aj vo veľkej miere aplikovať.

Na jednej strane je škoda, že sa už teraz nedozvieme, aké výsledky by softvér od Applu s novými senzormi dokázal vyprodukovať. Na druhej strane sa máme do budúcnosti na čo tešiť, pretože v prípade Applu to bude určite prelomové. Dúfame, že cena technológie čoskoro výrazne klesne.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Najprv Japonsko, teraz Nemecko. Občianske preukazy v iPhone budú čoskoro štandardom

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.