Gigant v oblasti technológií získal ocenenie od Organizácie spojených národov za 100 percentné využívanie obnoviteľnej energie ako aj za iné zelené projekty.

Spoločnosť Apple získala jedno z 15 ocenení OSN v rámci programu pre globálnu klímu. Jednotliví víťazi dostali označenie ako niektoré z najlepších a najjasnejších riešení na svete v oblasti zmeny klímy pod vedením komunít, vlád, podnikov a organizácií.

Apple sa snaží vyrábať svoje výrobky bez toho, aby čerpali priveľa zdrojov z našej planéty. Takisto sa snaží znižovať emisie uhlíka, pričom preberá zodpovednosť za celú svoju uhlíkovú stopu. Tú monitoruje v oblasti podnikových zariadení, vo výrobe, používaní, logistike produktov a spracovania na konči životnosti produktu. 

Technologický gigant využíva 100 percent obnoviteľnú energiu vo svojich kanceláriách, maloobchodných prevádzkach a dátových centrách v 43 krajinách po celom svete. Tento krok pomohol znížiť emisie uhlíka len na 2 percentá. Snahou je taktiež prechod celého dodávateľského reťazca na 100-percentne obnoviteľnú energiu. Počas posledných troch rokov znížil Apple svoju uhlíkovú stopu až o 35 percent.

Pozitívnou správou je tiež zníženie priemernej spotreby energie jednotlivých zariadení až o 70 percent. Apple taktiež spolupracoval na ochrane a obnove mangrovového lesa s rozlohou 11 000 hektárov, ktorý by mal počas životnosti projektu zachytiť až 1 milión ton CO2.

Apple podľa plánov vytvorí budúci rok až 6 gigawattov čistej energie. Zaujímavosťou je tiež informácia, že Čínsky fond pre čistú energiu spoločnosti Apple investoval do troch veterných fariem, čím dosiahol 10 percent zo svojho cieľa vyrobiť dostatok energie pre takmer milión domácností.

Zdroj: 9to5Mac

Prečítajte si aj:

Apple zrejme chystá niečo, čo nikto nečakal. Dizajn iPhonov by sa mal vrátiť k časom iPhonu 4

Značky: