Apple Pay už teraz patrí k najpoužívanejším digitálnym peňaženkám.

Popularita digitálnym peňaženiek v mobilných telefónoch neustále rastie. Momentálne sú na trhu dostupné viaceré takéto peňaženky, počnúc Apple Pay, cez Google Pay, Samsung Pay, Huawei Pay až po Fitbit Pay. Nie všetky z uvedených peňaženiek si však ľahko získavajú svojich používateľov. Najlepšie to aktuálne ide Applu.

Analytická spoločnosť Juniper Research, ktorá sa venuje aj predpovediam v oblasti technológií a financií, v týchto dňoch vydala zaujímavú predpoveď. Apple Pay by v najbližších dvoch rokoch mal ovládnuť trh s digitálnymi peňaženkami a teda aj bezkontaktnými platbami za pomoci mobilných telefónov. Poukazuje na to aj nedávne spustenie Apple Pay v Poľsku. Nárast používateľov digitálnej peňaženky od Applu je neporovnateľný s nárastom používateľov u konkurenčného Googlu.

Do roku 2020 bude globálne využívať digitálne peňaženky približne 450 miliónov používateľov. Apple by z toho mal tvoriť minimálne 225 miliónov používateľov. Okrem toho by platby za pomoci digitálnych peňaženiek mohli tvoriť až 15% všetkých bezkontaktných platieb. Len používatelia Applu by tak mohli ročne spraviť obrat vo výške až jedného biliónu dolárov.

Zdroj: 9to5Mac

Prečítajte si aj:

Ako používať Apple Pay na Slovensku už dnes

Značky: